Overzicht

Verwacht u dat uw kind ondersteuning nodig heeft?

Wanneer u verwacht dat uw kind ondersteuning nodig heeft, geeft u dit op tijd aan (tussen november en februari). De school kan dan goed bekijken of het in staat is deze ondersteuning te bieden. U mag er niet vanuit gaan dat dit zo is. U mag er wel op vertrouwen dat er dan een andere school is die ondersteuning kan bieden. Hieronder leggen we graag uit hoe dit zit.

Iedere school biedt een basisondersteuning. Daarnaast bieden scholen een specifieke extra ondersteuning aan. Deze ondersteuning verschilt per school. Het is dus van belang om goed uit te zoeken of de school van uw keuze ook de school is die het beste past bij de behoefte van uw kind. Misschien is een andere school passender voor uw kind?

De school heeft een zorgplicht. Dit betekent dat wanneer uw kind is aangemeld bij de school en de gewenste ondersteuning niet binnen de school georganiseerd kan worden, de school samen met u op zoek gaat naar een geschikte onderwijsplek met bijbehorende ondersteuning voor uw kind.

Bekijk het schoolprofiel: welke ondersteuning biedt de school?

De basisondersteuning en extra ondersteuning die een school biedt staat beschreven in het school ondersteuningsprofiel. Deze vindt u op de website van de school, in de schoolgids of op de website van ons swv met een overzicht van alle schoolprofielen.

Ik wil advies bij het maken van een keuze voor een school